Procurator - AddPro
EN

Procurator

Procurator är ett av Nordens ledande distributör av personlig skyddsutrustning, hygien- och städprodukter samt produkter inom servering, kontor och emballage.
Med över 30 000 produkter i sin webbutik är Procurator en snabbt växande fullsortimentsleverantör.

Förutom huvudkontor och centrallager i Sverige har Procurator egna bolag i Danmark, Norge, Finland och Estland. Procurator samarbetar med de största leverantörerna inom respektive produktområden och tar även en aktiv roll i utveckling av nya produkter med egna varumärken Worksafe, Brage Protective och KBM Cleaning Solutions.

Historiskt har Procurator tagit hand om och ansvarat för sin IT på egen hand. I takt med att Procurator har expanderat har beroendet av tillgängligheten till sina IT system ökat då det är en direkt intäktsström för deras verksamhet. Ledningen konstaterade snabbt att IT är affärskritiskt och ett konkurrensmedeloch gick därför ut i en upphandling av en IT-och affärspartner som kunde leva upp till verksamhetens krav och som framöver kunde fortsätta att växa med dem.

Procurator valde att utveckla sin affär och sin tekniska plattform tillsammans med AddPro som i en aktiv roll tillhandahåller en skalbar IT-miljö som växer i takt med Procurators snabba expansion. AddPros lösningsförslag har sedan starten varit att erbjuda lösningar som tjänst (managerade tjänster) och med ett så kallat right sourcing tankesätt som innebär att placera rätt system på rätt plats.

Detta har lett till att Procurator har IT-relaterade tjänster både i det publika och privata molnet baserat på den analys AddPro tillsammans med Procurator utfört. Viktigt för båda parter var att ta fram en lT-lösning baserat på verksamhetens behov.

AddPro levererar idag en komplett IT-miljö och användarsupport till Procurators 250 anställda i norden och Estland. IT-lösningen går att växa och krympa på månadsbasis för att vara kostnadseffektiv och anpassningsbar i takt med Procurators utveckling.
Service Managementavdelningen på AddPro är bemannad och aktiv 24/7 för att övervaka och säkerställa en stabil och säker driftsmiljö för Procurators system.

Procurator och AddPro är idag nära affärspartners där IT är en integrerad del av affärsprocessen. Teknik och IT används som en aktiv katalysator i affärsprocesserna och blir därmed ett viktigt konkurrensmedel Procurators affärsmodell. AddPro skapar därmed konkurrenskraft till Procurator med hjälp av IT och hjälper verksamheten att växa snabbare och lönsammare än sina konkurrenter.

250

Anställda

30.000

Artiklar i webbutiken

22

Antal kontor och butiker

Mattias Viderum

Mattias Viderum
Mattias.viderum@addpro.se 072 215 08 30

Hyllie Vattenparksgata 12 C