AddPro ger fler ungdomar möjlighet att förverkliga sina framtidsdrömmar

AddPro är med och ger fler ungdomar chansen att förverkliga sina framtidsdrömmar genom utbildning på gymnasieskolan Kensweds i Kenya. Skolan  har tidigt valt att satsa på IT i undervisningen, samt även datakunskap som valbart ämne.  AddPros gåva möjliggör att Kensweds kan anställa en IT-lärare på heltid under ett år. Vi ser fram emot att göra mer tillsammans med Zelmerlöw Björkman Foundation och att göra skillnad på riktigt för unga som lever i fattigdom.

Kensweds gymnasieskola har tidigt valt att satsa på IT i undervisningen, samt även datakunskap som valbart ämne. Redan 2012 erbjöds enklare datakunskap. Första klassen som skrev sina slutprov i detta ämne (kallat K.C.S.C) gjorde detta 2017. Idag läser alla elever någon form av datorkunskap på basic nivå och för de som vill fördjupa sig inom IT finns en valbar kurs i årskurs 3 då alla elever måste välja någon inriktning. 2022 valde 14 elever IT-inriktning, 2023 har 30 elever ansökt om att få läsa IT vilket är en 1/4 av eleverna i årskurs 3. Förutom IT kan eleverna välja mellan Agriculture, History and Government & Business som inriktning.

Zelmerlöw Björkman Foundation

Grundades 2013 av artisten Måns Zelmerlöw och tennisspelaren Jonas Björkman med en vision om att göra utbildning tillgänglig för fler. ”Vi vet att utbildning är vägen ut ur fattigdom och utsatthet, därför arbetar Zelmerlöw & Björkman Foundation outtröttligt för att ungdomar ska få gå i skolan och uppfylla sina framtidsdrömmar. Vi identifierar unga i Kenyanska slummen, stöttar med en gymnasieutbildning på Kenswed, boende på internat, tillgång till vård och vidareutbildning i form av universitetsstipendium eller yrkesutbildning som leder hela vägen till arbete. Vi arbetar för att bidra till uppfyllelsen av de Globala målen, i synnerhet mål nummer fyra: God utbildning för alla, säger Zelmerlöw och Björman Foundation”.

Läs mer om Zelmerlöw Björkman Foundation här: zbfoundation.se

Gåvobevis

Relaterade nyheter

15 november, 2023

AddPro blir itm8 – din digitala kompass

15 november, 2023

”Vi vill vara våra kunders digitala kompass”: itm8 samlar 13 företag i en stor fusion