AddPro tankar nytt raketbränsle

AddPro har sedan starten 2000 utvecklats mycket starkt och till en av Sveriges ledande applikations- och molnintegratör samt IT-outsourcingpartner. Nu tar ägarna nästa strategiska steg och stärker den nuvarande ägarstrukturen genom att ta in Axcel som ny partner för att fortsätta utveckla verksamheten och erbjudandet till marknaden samtidigt som man ytterligare vill öka tillväxten.

AddPro är inne i en mycket expansiv fas och omsatte under 2019 ca: 800 MSEK med god lönsamhet med en personalstyrka som närmar sig 350 personer. Axcel är en nordisk private equity-aktör med kontor i både Köpenhamn och Stockholm som besitter mycket hög kompetens och kännedom om IT/Tech-sektorn i norden och Europa vilket kommer att bidra aktivt till AddPros utveckling. Bl.a. har Axcel tidigare varit ägare till Conscia A/S som man utvecklat till en europeisk ledande aktör inom ITinfrastruktur och säkerhet.

”AddPro och Axcel har såklart haft kännedom om varandra eftersom vi arbetar på samma marknad inom många områden men denna process har gått extremt snabbt och startade i slutet av maj och signerades den 1 juli.”, säger Nicklas Persson, VD och en av grundarna av AddPro. ”Axcel har i denna process visat på stor kunskap och förståelse för AddPros verksamhet samt mycket god kunskap om IT-marknaden i både Sverige och våra grannländer. Det är saker som vi, våra anställda och våra kunder värdesätter högt och det ska bli riktigt spännande att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Axcel på den svenska och nordiska marknaden.”, fortsätter Nicklas Persson.

”AddPros starka utveckling och den marknadsledande position man har lyckats bygga upp är mycket tack vare bolagets starka företagskultur, skickliga ledning och kompetenta medarbetare. Vi ser fram emot att aktivt få bidra till att fortsätta denna utveckling av AddPro samt accelerera den ytterligare på marknaden. Investeringen i AddPro utgör en mycket attraktiv plattform för fortsatt tillväxt i en mycket expansiv och snabbrörlig marknad”, säger Christian Bamberger Bro, partner på Axcel.

”Med vårt starka tjänstekoncept och erbjudande som vi skapat under de senaste åren vill vi nu accelerera och erbjuda detta till fler kunder på marknaden. Vi vet att våra koncept stärker våra kunders konkurrenskraft och möjligheter att förverkliga sina strategier och med det nå sina mål”, säger Nicklas Persson. ”Tillsammans med Axcel kommer vi att kunna öka farten markant både organiskt och genom förvärv vidareutveckla vår nuvarande tillväxtstrategi med nya kompensområden som är avgörande för våra kunders affärsverksamheter”, fortsätter Nicklas Persson.

”Jag personligen tycker dessutom att det är enormt viktigt och kul att kunna presentera en sådan här proaktiv och stor affär i en marknad som generellt sett den senaste tiden präglats av mycket oro och negativa nyheter. Det visar på att det finns styrka, dels i den finansiella marknaden, och dels i de verksamheter som har investerat i både starka affärskoncept, kundrelationer, duktiga medarbetare och en stark företagskultur, det är både AddPro och Axcel ett levande bevis på” avslutar Nicklas Persson.

Axcel blir med transaktionen majoritetsägare i AddPro och ledningen samt övriga partners kommer fortsättningsvis vara både operativa och stora ägare i bolaget.


AddPro AB (www.addpro.se)

AddProkoncernen bedriver verksamhet inom IT-området Cloud & Applications och etablerades år 2000. Verksamheten utvecklas mycket positivt, expanderar starkt och finns idag representerat i Malmö, Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Kristianstad. AddPro är en av de främsta applikations- och molnintegratörerna i Sverige. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24/7 bemannad support kan AddPro förse kunderna med den bästa kombinationen av lösningar som uppfyller högt ställda verksamhetskrav. Verksamheten omsatte 2019 nära 800 MSEK med god lönsamhet och organisationen närmar sig 350 anställda specialister varav ca 85% är tekniska affärsspecialister verksamma i något av bolagets kompetensområden.

Axcel (www.axcel.dk)

Axcel grundades 1994 och är idag en nordisk riskkapitalfond som fokuserar på mellanstora företag och har en bred krets av både nordiska och internationella investerare. Axcel har upprättat sex fonder med sammanlagt cirka 2,5 miljarder EUR i kapitalåtaganden. Fonderna har genomfört 56 investeringar och mer än 100 större kompletteringsförvärv till dessa. 43 av företagen har sålts eller börsnoterats. Axcel äger idag 13 företag som tillsammans har en omsättning på mer än 1,4 miljarder EUR och cirka 5 000 medarbetare.

För ytterligare information kontakta:

Nicklas Persson, AddPro AB, +46 73 625 75 50, nicklas.persson@addpro.se

Christian Bamberger Bro, Axcel, +45 40 99 39 39, cbb@axcel.dk

Relaterade nyheter

15 november, 2023

AddPro blir itm8 – din digitala kompass

15 november, 2023

”Vi vill vara våra kunders digitala kompass”: itm8 samlar 13 företag i en stor fusion