Ledningen och grundarna förvärvar AddPro AB

Sök Ledningen och grundarna förvärvar AddPro AB
AddProkoncernen delas upp i två bolag där ledningen och grundarna förvärvar IT-integratören AddPro AB från nuvarande huvudägaren, private equitybolaget Perusa, genom en sk. MBO, Management buy out.

AddPro består av tre affärsområden; Infrastruktur, Applikation & Integration samt Säkerhet & Kommunikation. Ledningen och grundarna förvärvar de två affärsområdena Infrastruktur och Applikation & Integration samt rättigheterna till både namn och varumärke kopplat till AddPro AB. Perusa behåller affärsområdet Säkerhet & Kommunikation som samtidigt namnändras till CoreSec Systems AB.

Verksamheten som förvärvas beräknas under 2015 omsätta ca: 250 MSEK med god lönsamhet och sysselsätter idag över 120 personer. Huvudkontoret för AddPro AB blir kvar i Malmö och bolaget har även kontor och verksamhet i Göteborg, Helsingborg och Kristianstad. AddPro AB kommer att titta på etablering i Stockholm, expansion i Göteborg och omfattande rekryteringar på befintliga orter under 2015 och de närmsta åren.

Gruppen som genomför förvärvet består av Nicklas Persson, Klas Ljunggren, Robert Hansson och Magnus Norling som ursprungligen grundade AddPro AB i september år 2000. Till denna kvartett adderas nu ytterligare två ägare och det är Jörgen Pålson och Mattias Andersson, affärsområdeschefer för Applikation & Integration respektive Infrastrukturområdet. Samtliga ägare har under lång tid varit operativa i verksamheten och fortsätter att vara det.

– Vi har fått till ett riktigt ”dream team” i denna setup med dessa två affärsområden där den samlade branscherfarenheten och kunskapen hos personalen kommer göra stor skillnad på marknaden. Jag är extremt glad att få vara en del av detta och vara med och utveckla den enorma potential som finns i bolaget tillsammans vår fantastiska personal, säger Nicklas Persson, VD AddPro AB.

– Vi har ett unikt starkt erbjudande inom ett område som utvecklas snabbt och i en riktning som vi ser som mycket intressant där IT-infrastruktur och applikationsutveckling integreras allt mer tillsammans och det är ju vår ”core business”, säger Nicklas Persson. Många av våra konkurrenter jagar volym och storlek men vi har alltid arbetat efter devisen att kompetens, kvalitet och närhet till kunden är det viktiga för våra kunder och deras verksamhet. Med det arbetssättet har vi också skaffat oss en mycket stor grupp av lojala och nöjda kunder. Vi ser verkligen fram emot att få fortsätta utveckla våra kunders affärs- och IT-verksamheter för att stärka deras konkurrenskraft med hjälp av IT, fortsätter Nicklas Persson.

– Vi ser att det händer väldigt mycket i vår bransch gällande konsolidering och förvärv och vi kommer såklart också att spela en aktiv roll inom detta. Vi kommer definitivt att sticka ut med både våra affärsmodeller, koncept och tillvägagångssätt och det ska bli extremt kul och spännande och se hur långt vi kan utveckla detta. Potentialen i marknaden är ju enorm och vi kommer att vara väldigt aktiva för att ta större marknadsandelar både organiskt och via förvärv, säger Jörgen Pålson affärsområdeschef för Applikation & Integration.

– Det var många år sedan denna del av IT-branschen erbjöd så många olika intressanta teknik- och verksamhetslösningar som faktiskt påverkar våra kunders konkurrenskraft och intjäningsförmåga. Lösningar som är affärskritiska för verksamhetens fortsatta utveckling och där man som kund mer än någonsin behöver en kompetent samtalspartner som förstår kundens verksamhet och kan rekommendera, implementera och ta ansvar för rätt kundlösning, avslutar Mattias Andersson, affärsområdeschef för Infrastrukturområdet.

Affärstransaktionen slutfördes i slutet av december 2014 och gäller from 1/1-2015.
AddPro AB har tilldelats många utmärkelser och priser genom åren bla har AddPro två år i rad, 2013 och 2014, rankats högst av Sveriges företag och organisationer som det företag inom IT-infrastruktur som levererar högst kundvärde till sina kunder. Nicklas Persson vann även regionfinalen i Entrepreneur of the year i södra Sverige 2007 som EYO arrangerar i Sverige och i ett 40-tal övriga länder.

Relaterade nyheter

22 september, 2023

JDM blir en del av itm8!

18 september, 2023

AddPro etablerar ett nytt affärsområde inom SMB-segmentet genom att förvärva Sotea AB