Över en helg togs en ny samlingssida fram för att hitta lediga vaccinationstider - AddPro
EN

Över en helg togs en ny samlingssida fram för att hitta lediga vaccinationstider

När det stod klart att det behövdes tas fram en samlingssida där det går att överblicka lediga tider hos flera av vaccinatörerna i Skåne på www.skane.se stod AddPro redo att hjälpa till. Över en helg var lösningen klar och redo att lanseras.

Den 4 juni lanserades tjänsten ”Hitta lediga vaccinationstider” för dig som är 45 år och äldre som kommer att göra det lättare att hitta lediga tider som går att boka för att kunna vaccinera sig mot covid-19. Region Skåne hörde av sig till AddPro att de akut behövde hjälp att på ett enkelt och översiktligt sätt presentera detta på www.skane.se.

När det landade i att Region Skåne skulle bygga tjänsten på befintlig plattform var det naturligt att ta kontakt med AddPro som redan är partner för utveckling och förvaltning av skane.se dygnet runt.

AddPro bemannade snabbt upp med ett team bestående av olika expertis och kompetenser och tog fram en lösning baserad på Region Skånes önskemål. 

Personligen älskar jag denna typ av utmaningar, framför allt att vara en del av ett grymt och engagerat team. AddPro har fördelen att snabbt och agilt kunna bestycka ett uppdrag med specialistkompetens från många av bolagets områden och som i detta fall berör utveckling, säkerhet och infrastruktur. Samarbetet med Region Skåne och dess andra leverantörer har varit prestigelöst och har utförts med högt engagemang. Vi är otroligt glada och stolta att få en del av detta projekt och skapa en säkrare vardag för oss alla”, säger Christian Björkqvist Utvecklingschef Development & Integration AddPro.

Viktigt var att ta fram en lösning som på ett bra, säkert och smart sätt klarar av högt tryck i form av många besökare samtidigt och att medborgaren på ett enkelt sätt kan söka efter lediga tider genom filtreringsmöjlighet på kommuner och mottagningar.

Tjänsten bygger på en API-lösning som hämtar in information som t ex antal vaccinatörer och skickas till ett datalager där sedan informationen visas på Skane.se. Som CMS har Region Skåne valt Optimizely/Episerver. Det bästa med lösningen är att den är enkel, lätt att förstå och att den klarar av extremt högt tryck, det är i särklass den mest välbesökta sida som Region Skåne någonsin haft på skane.se 

Lösningen har gjort det både lättare och tryggare för Region Skåne att kommunicera ut till medborgarna vart man hittar lediga tider. För dig som medborgare har det underlättat då du slipper surfa runt på flera olika platser, genom hitta lediga tider ges en översiktlig bild på ett och samma ställe. Nästa steg blir att jobba vidare så att fler vaccinatörsmottagningar kopplas mot tjänsten.