Telge AB väljer AddPro som ny strategisk IT-partner!

Efter en noggrann utvärdering och upphandling av ny drift och affärspartner inom IT-området väljer Telge AB (Telge) att teckna ett omfattande tjänsteavtal med AddPro AB (AddPro). Avtalet löper över 4 år med möjlighet till förlängning i upp till 9 år och omfattar i första hand drift av central IT-infrastruktur med tillhörande konsulttjänster.

Telgekoncernen som består av ett tiotal dotterbolag har under hösten gått ut med en bred förfrågan avseende Infrastruktur som tjänst. Telge IT hanterar fram tills idag drift, underhåll och utveckling av huvuddelen av sin infrastrukturdrift i en blandad leveransform bestående av interna och externa resurser. De delar som innefattades i upphandlingen består av tjänsterna lokalt nätverk, datacenter, serverdrift, databasdrift, lagring/backup och konsulttjänster. Samtliga dessa delar kommer nu att konsumeras som en månatlig tjänst som levereras av AddPro.

AddPro bedömer affärsvärdet till ca: 30 MSEK över den initiala driftperioden.

”Det ska bli inspirerande och utvecklande att leverera IT Drift till Telge koncernen som vi ser som ett av de mest innovativa och framtidsorienterade bolagen på den svenska marknaden inom sina respektive branscher. Telgekoncernen har mycket höga krav på sin driftmiljö och har även en stark drivkraft i att utveckla denna över tid för att effektivisera och skapa bättre förutsättningar för sin verksamhet att utvecklas och skapa nya tjänster. Vi på AddPro är mycket stolta över förtroendet att bli Telges IT-partner inom detta område” säger Nicklas Persson, VD, AddPro AB

”Vi är glada med att avtalet är på plats och ser framemot att tillsammans med AddPro vidareutveckla moderna och tillförlitliga infrastrukturella tjänster åt våra kunderna” säger Anders Rosberg CIO, Telge AB

AddPro AB ( www.addpro.se)
AddProkoncernen bedriver verksamhet inom IT-området Säker & Effektiv IT och etablerades år 2000. Verksamheten utvecklas mycket positivt, expanderar starkt och finns idag representerat i Malmö, Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Kristianstad. AddPro är en av de främsta applikations- och molnintegratörerna i Sverige. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24/7 bemannad support kan AddPro förse kunderna med den bästa kombinationen av lösningar som uppfyller högt ställda verksamhetskrav. Verksamheten beräknas 2019 närma sig en omsättning på ca 1 MRD med god lönsamhet och sysselsätter över 300 anställda specialister varav ca 85% är tekniska affärsspecialister verksamma i något av bolagets kompetensområden.

Telge AB (www.telge.se)
Telgekoncernen består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och intressebolag (Telge AB, Telge Bostäder, Telge Energi, Telge Fastigheter, Telge Hovsjö, Telge Inköp, Telge Nät, Telge, Tillväxt, Telge Återvinning, Södertälje Hamn, Tom Tits Experiment, SYVAB, Söderenergi, Glasberga) . Hela Telgekoncernen ägs av Södertälje kommun. Vi har tillsammans med näringslivet startat flera lyckade företag som bygger på hållbar utveckling. Som uppstickare på marknaden utmanar vi ständigt och skapar valmöjligheter för våra kunder.

 

 


För ytterligare information kontakta:
Nicklas Persson, AddPro AB, 0736-25 75 50, nicklas.persson@addpro.se
Anders Rosberg, Telge AB, 08-55 022 348

Relaterade nyheter

15 november, 2023

AddPro blir itm8 – din digitala kompass

15 november, 2023

”Vi vill vara våra kunders digitala kompass”: itm8 samlar 13 företag i en stor fusion