Windows Server 2012/2012 R2 – End of support


Bästa kund,

Den 10 oktober 2023, kommer supporten för Windows Server 2012 och Windows Server 2012 R2 att upphöra.

Detta innebär att från och med det datumet kommer det inte att finnas uppdateringar av säkerhetskaraktär eller övrig funktionalitet i operativsystemet.

Kunder som använder Windows Server 2012- eller Windows Server 2012 R2-produkter och tjänster bör antingen migrera till Microsoft Azure eller uppgradera befintligt operativsystem till nyare. Om servern flyttas till Azure kan man dra nytta av ytterligare tre år av kritiska och viktiga säkerhetsuppdateringar utan extra kostnad.

För andra miljöer än Azure rekommenderar vi Er att uppgradera till senare version av Windows Server snarast. Väljer man att varken flytta sin server till Azure eller uppgradera till ett senare operativsystem, frånsäger sig AddPro ansvaret för servern enligt gällande avtal för tjänsten Server Operation.

Då uppdatering av servern inte kommer ske med anledning av ovan kommer automatiska patchar inte kunna inkluderas i tjänsteleveransen.

Incidenter som uppkommer på grund av att servern inte har uppdaterats, kommer att hanteras efter ”best effort” till löpande kostnad.

Ta gärna kontakt med din SDM eller affärskontakt på AddPro om du önskar rådgivning eller har frågor kring detta.

AddPro AB | addpro.se | 040-59 24 00

Relaterade nyheter

22 september, 2023

JDM blir en del av itm8!

18 september, 2023

AddPro etablerar ett nytt affärsområde inom SMB-segmentet genom att förvärva Sotea AB